BLOG

Liefde in tijden van corona

Waar zijn we in hemelsnaam in terechtgekomen, he lieve mensen? Alles lijkt anders en toch ook niet. We houden allemaal meerdere ballen in de lucht, werken en zorgen tegelijk, missen familie en vrienden en proberen positief te blijven. En oh ja, goed voor onszelf te zorgen. We denken aan alles en iedereen. Behalve aan onszelf. Het resultaat? We zijn moe, gestrest of voelen ons niet gelukkig.

We kunnen danwel geen vakanties boeken of feestjes geven maar gelukkig hebben we wel onze vaste momenten om dingen te vieren. Zo is het binnenkort gewoon weer Valentijnsdag. De dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen of kaarten. Wat nou als je dit jaar jezelf (ook) een cadeautje geeft? Een cadeau uit zelfliefde! Eigenliefde lijkt misschien egoïstisch maar is dat allerminst. Ik moet altijd denken aan het veiligheidsvoorschrift tijdens een vlucht: zet eerst je eigen zuurstof masker op voordat je anderen helpt. Zelfliefde, het waarderen van jezelf, zorgt ervoor dat je dingen doet die goed voor je zijn. End at is niet alleen fijn voor jezelf. Hoe meer je van jezelf houdt, hoe meer je ook anderen lief kunt hebben.

Een manier om je eigenliefde te laten groeien is om jezelf te durven zijn. Als je bijvoorbeeld bent opgegroeid met het idee dat je maar beter ’normaal’ kunt doen, dan houd je jezelf misschien in op het moment dat je jezelf eigenlijk zou willen laten gaan. Als je bijvoorbeeld lekker hard zou willen meezingen met een nummer. Of je spreekt je niet uit op het moment dat je dat wel zou willen. Je kunt hier heel makkelijk mee aan de slag gaan door een paar vocal coaching lessen te nemen! Ruby van Urk biedt je een super leuke, vrolijke en toegankelijke workshop van 2 lessen waarin je leert wat je eigenlijk allemaal met je stem kunt, de korte workshop Ontdek je Stem.

Je leert dat iedereen kan zingen (ja, ook jij!) en hoe leuk het is om je stem te gebruiken, zonder schaamte. Zodat je lekker vrij kan spreken en zingen. En geloof mij, haar methode werkt.

En ook zo leuk: liefde is besmettelijk. Wanneer je veel van jezelf houdt, straal je dat uit en moedig je anderen aan om ook van zichzelf te houden. Dus geef jezelf dit cadeau met Valentijn en geniet! Het zal je blij, trots en energiek maken.

Veel plezier alvast

CONTACTFORMULIER